Ulf Appelgren tillträder som vd för Klara Consulting Rekrytering & Interim AB

Det nystartade rekryteringsbolaget inom Klara Consulting-koncernen har visat på en fin tillväxt under ledning av affärsområdeschef Ulf Appelgren. Nu kliver han in som vd för Klara Consulting Rekrytering & Interim AB.

Klara Consulting är en av landets största aktörer inom ekonomitjänster. I koncernen finns bolaget Klara Consulting Rekrytering & Interim AB som erbjuder rekryterings- och interimstjänster och samlar kandidater i sitt nätverk av ekonomer. Den tidigare affärområdeschefen Ulf Appelgren tillträder nu som vd för rekryteringsbolaget.

Ulf Appelgren

– Det är väldigt kul att man är nöjd med mitt arbete hittills och att man vill ge mig det här förtroendet. Det utökar givetvis ansvaret och autonomin och det är såklart väldigt smickrande. Jag känner mig taggad och entusiastisk inför framtiden, säger Ulf.

Det var i september 2020 som Klara Consulting Rekrytering & Interim AB såg dagens ljus – i samband med att Ulf kom till Klara Consulting och blev chef för affärsområdet.

– Det var en spännande utmaning att komma in i covidtider i ett affärsområde som då inte fanns etablerat, men vi har på den här korta tiden skapat riktigt bra rekryteringslösningar för våra kunder och byggt ett starkt nätverk av ekonomer. Nu är det ett litet, men växande bolag i koncernen som går väldigt bra, säger Ulf.

Med en grund som beteendevetare och ekonom, föll sig en karriär inom rekryteringsbranschen med en nisch inom ekonomi naturligt. Tiden som rekryterare på Academic Work ser Ulf som en utmärkt skola och med sju års erfarenhet står han väl rustad för rollen som vd för Klara Consulting Rekrytering & Interim AB.

– Jag är nog inte urtypen för en vd – någon som håller stenkoll på börsen och läser Dagens Industri. Jag är en social person som gillar att skapa goda kundrelationer och som inte är så fin i kanten, däremot har jag alltid varit prestationsinriktad och vill leverera bra tjänster, säger Ulf.

Teamet är för närvarande litet, men det växer och expanderar i god takt. I höstas förstärktes man med rekryteringskonsulten Petra Johansson och man räknar med att växa med minst det dubbla under 2022, som ett resultat av efterfrågan på bolagets tjänster.

– Samarbetet mellan mig och Petra fungerar väldigt bra och vi har uppnått goda resultat på kort tid. Vi ser fram emot att bli fler i bolaget. Vi är fortfarande små, så vi kan inte hävda att vi ska bli störst, men däremot kan vi bli bäst och det har vi siktet inställt på, säger Ulf.

Anpassningar efter kunders önskemål och behov genomsyrar Klara Consulting Rekrytering & Interim AB. Det är något som uppskattas av kunder, i en process där kontinuerlig återkoppling och flexibilitet är helt avgörande.

– Jag vill att vi ska fortsätta bygga förtroende hos våra kunder och kandidater och bli det självklara valet när man som kund vill rekrytera en ekonom eller som kandidat letar jobb inom ekonomi. Sedan ser jag också fram emot att så småningom lämna pandemirestriktionerna bakom oss, så vi kan träffa kunder och kandidater öga mot öga, säger Ulf.

För mer information, vänligen kontakta: