Ekonomisk rådgivning och specialisttjänster

Våra ekonomiska rådgivare och specialister hjälper dig med frågor som rör din verksamhet. Det gäller bland annat ekonomisk rådgivning inom redovisning, moms och skatt eller inom finansiell rapportering och regelverksfrågor.

Rådgivning ekonomisk

Så kan vi hjälpa dig

Finansiell rapportering och regelverk

Vi stöttar dig i finansiell rapportering, som rapportering enligt regelverk som IFRS eller intern rapportering som utgör beslutsstöd för verksamheten.

Redovisning, moms och skatt

Våra konsulter hjälper dig med frågor inom redovisning, moms och skatt med din verksamhets behov i fokus – från enkla frågor till komplexa utredningar.

Bolagsbildning och bolagsfrågor

Våra tjänster kring bolagsbildning hjälper dig att komma igång, och vi är ett stöd i alla frågor du har när du startar upp och växer med ditt bolag.

Våra specialisttjänster

Vi hjälper dig med ekonomistyrning, riskhantering, regelefterlevnad, effektivisering, kartläggning av processer/rutiner, cashmanagement, investering, finansiering och att ta fram policyer, mallar och modeller.

Ekonomisk rådgivning inom ekonomi och redovisning

Ekonomisk rådgivning har stor betydelse för många företag som söker hjälp med ekonomin. Våra auktoriserade redovisningskonsulter erbjuder ekonomisk rådgivning utöver den löpande bokföringen, redovisningen och ekonomiska rapportering.

Våra specialisttjänster tillsammans med ekonomisk rådgivning hjälper dig med många av företagets viktigaste ekonomiska händelser och beslut.

Ekonomisk rådgivning

Ekonomisk rådgivning för investmentbolag

Klara Consulting erbjuder kundanpassad ekonomisk rådgivning för dig och ditt företag beroende på vilket typ av företag du har och vilken verksamhet du bedriver. En del företag kan ha stort behov av affärsrådgivning för att utveckla och förverkliga affärsidéer för företaget medan andra har behov av skatterådgivning. Vi har över 15 års erfarenhet och ett brett nätverk med specialister för de mest komplicerade frågorna kring investmentbolag.

Vi har idag en djup förståelse och ett omfattande strukturkapital kring hanteringen av alltifrån noterade och onoterade innehav till investeringar i utländska private equity-fonder till aktivt förvaltade värdepappersportföljer.

Minska risker och öka din lönsamhet

Det kan vara svårt att orientera sig kring lagar, krav och regler. Där är vi ett stöd för företag genom att fokusera på vad som är relevant vägledning för verksamhetens specifika behov. På samma sätt arbetar vi för att den finansiella rapporteringen ska ge förståelse för och vara en analys av företagets ekonomiska utveckling. Vi vill ge rådgivning som svarar på specifika frågor och ger verktyg för en verksamhet att nå nästa nivå. Under 20 års tid har vi byggt upp ett starkt nätverk av samarbetspartner.

Vi hjälper våra kunder att öka sin lönsamhet, spara tid och minska risker.

Öka lönsamheten och minska riskerna

Kundcase

{{post.company_name}}

{{post.fullname}}

Läs mer

The organisation’s strategic activities require staff capacity.

”They really live and walk-the-talk in the concept of “business partner”.”

Framgångsrik rekrytering bidrog till effektiv tillväxtresa.

”Ekonomi-relaterad rekrytering går direkt till Klara Consulting om behov skulle uppstå framöver.”

Zander & Ingeström

Marcus Wigren

Läs mer

Från startup till börsnoterad med ekonomihjälp från Klara Consulting

”Klara Consulting har tänkt utanför boxen, varit flexibla och förstått hur de ska hjälpa oss.”

Rekrytering del av förändringsresa för Constant Clean

”Jag kände hela tiden att jag visste vad som var på gång, var i processen vi var och vilket som var nästa steg.”

David Rylander-Leijo

Constant Clean

David Rylander-Leijon

Läs mer

Barnforskningen får rätt fokus med en outsourcad ekonomiavdelning

”Vi känner ett stort förtroende för Klara Consulting och har överlåtit hela ansvaret till dem. Stiftelsen barnforskningen vid Astrid Lindgrens barnsjukhus drivs av passionerade människor som arbetar ideellt. Vi har ingen administrativ avdelning hos oss och då har vi anlitat Klara Consulting som vår outsourcade ekonomiavdelning.”

Astrid Lindgrens barnsjukhus porträttbild

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Hans Curman

Läs mer

Från konkurshot till blomstrande tillväxt

”Inom tre månader går vi i konkurs”. Kunde Klara Consulting möjligtvis bidra till att rädda den dystra situationen?

Effektiviserad och digitaliserad lönehantering

”Klara Consulting är en partner som aktivt jobbar för förbättring, vilket jag tycker är ett uttryck för deras professionalism. Samarbetet är en ömsesidig process där jag hoppas att vi också kan ge insikter som bidrar till Klara Consulting.”

Richard Bengtsson yrkesakademin porträttbild

YrkesAkademin

Richard Bengtsson

Läs mer

Utmanande ekonomistyrning

”Klara Consulting agerar som en verkligt långsiktig samarbetspartner som bidrar till vår ekonomistyrning. Värderingarna hos våra partners är dessutom lika viktiga som professionaliteten.”

Paula Guillet de Montoux, generalsekreterare Childhood

Generalsekreterare Childhood

Paula Guillet de Montoux

Läs mer

Nära och effektivt samarbete ger helhetsbild

”Klara Consulting har blivit en del i vår verksamhet och de känns alltid nära. Tillsammans kan vi tillgodose verksamhetens behov och driva Brandskyddsföreningen framåt.”

Brandskyddsförening porträttbild

Brandskyddsföreningen

Lena Karlsson

Läs mer

Med tillväxten som drivkraft

”Klara Consulting är duktiga på att organisera och det är en fin struktur på arbetet med en smidig och bra dialog. För oss är det en väldigt bra lösning.”

Li-Sun Lundbom

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden

Ji-Sun Lundbom

Läs mer

Extern redovisningslösning för nya utmaningar

”Det har gått väldigt bra för oss och det är så roligt att vara del i en växande organisation. Vi vill fortsätta växa, så vi har många utmaningar framför oss, men framtiden ser ljus ut!”

malin söderström porträttbild

Operation Smile

Malin Söderström

Läs mer

Från kandidat till anställd på tre veckor

”Jag kände hela tiden att jag visste vad som var på gång, var i processen vi var och vilket som var nästa steg.”

anonym bild kundcase

Constant Clean

Christian Lundén

Läs mer

Outsourcing nyckeln när verksamheten tog ny form

”Samarbetet fungerar fläckfritt och det känns både proffsigt och tryggt. Vi har en god relation med våra kontaktpersoner och det är ordning och reda på alla fakturor.”

Goda ekonomirutiner nyckel för växande bolag

Den snabba tillväxttakten gjorde att Bristab Säkerhet AB var i behov av struktur och rådgivning. Ekonomistyrningen från Klara Consulting har skapat goda rutiner så att företaget kan fortsätta växa.

Rutiner och underlag stöttade snabbväxande

”Jag känner en stark tilltro till Klara Consulting. En av de viktigaste anledningarna är att jag kan lita på att de värnar om vår integritet och hanterar våra uppgifter med stor professionalitet. Jag rekommenderar Klara Consulting till alla som växer snabbt och är i behov av struktur.”

Snabbfotad förstärkning för ökad stabilitet på ekonomiavdelningen

”Jag behöver en stark ekonomiavdelning. Vid tillfälliga toppar eller rekrytering är Klara Consulting det självklara valet för mig.”

Kunskapsbanken

Ferietjänst eller semestertjänst?

Ferietjänst eller semestertjänst inom skolan?

Göran Klingberg, VD för HR-Fokus, tar upp de tre viktigaste skillnaderna mellan anställningsformerna.

Aktiebolag eller enskild firma? Välj rätt bolagsform!

Aktiebolag eller enskild firma? Välj rätt bolagsform!

Funderar du på vilken bolagsform som är aktuell för ditt bolag? Ta del av våra tips innan du bestämmer dig för vilken bolagsform du ska välja!

Hur fungerar övertid?

Hur fungerar övertid och vad ska man tänka på?

Att jobba över är att jobba utöver din ordinarie arbetstid. Det finns regler för övertid i arbetslagen. Har du koll på vad som gäller för dig och din arbetsplats?

Vilka är vi?

Klara Consulting är en flerfaldigt prisbelönt koncern som stöttar små, medelstora och växande företag i sin ekonomiprocess. Med omkring 230 medarbetare och över 1000 kunder är vår målsättning är att attrahera, utveckla och behålla de största talangerna inom branschen. Tillsammans skapar vi unika erbjudanden för kunder och medarbetare inom digitalisering och ekonomisk styrning. Välkommen till en modern och dynamisk helhetsleverantör inom ekonomitjänster.

230+

Medarbetare

1000+

Kunder

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan.

Tack! Ditt meddelande har skickats
Förlåt! Ditt meddelande kunde inte skickas. Vänligen ring till oss.