”Min handledare stöttade mig hela tiden.”

Nina

Från student till lönekonsult

Nina var nyfiken på att jobba med outsourcing och valde att göra sin praktik på Klara Consulting. Läs om hennes resa hos oss.

Idag arbetar Nina som lönekonsult på Klara Consulting, men hon började sin bana hos oss som praktikant.

Vad gick du för utbildning?

Jag gick utbildningen till Löneekonom på Frans Schartaus Handelsinstitut mellan januari 2014 och december 2015.

När gjorde du din praktik?

Jag gjorde bägge mina LIA-perioder hos Klara Consulting, från mars 2015 till december samma år med sommarjobb mellan terminerna.

Varför sökte du praktik på Klara Consulting?

Jag visste att skolan hade ett väletablerat samarbete med Klara Consulting sedan länge och jag var nyfiken på outsourcing även om jag innan praktiken trodde att in-house skulle passa mig bättre.

Hur var praktiken – vad fick du göra?

Skolan hade lagt en bra grund inför praktiken så jag fick köra ”skarpt” tidigt med de sedvanliga uppgifter som ingår i arbetet som lönekonsult. Det var allt ifrån att lägga upp nyanställda i systemen, lönebereda, ta ut bokföringsrapporter och andra typer av rapporter som kunderna efterfrågade, rapportera statistik och så vidare. Min handledare stöttade mig hela tiden samtidigt som hon visade tillit till min förmåga att kunna själv och gav löpande återkoppling. Det var väldigt roligt just att få komma ut och göra lön ”på riktigt” och jag tyckte att utmaningarna och svårighetsnivån på vad jag fick göra under praktiken följde min utveckling och, med tiden, ökade kunskap väl.

Hur tycker du att det är att jobba med outsourcing?

Innan praktiken hade jag hört att outsourcing skulle vara oerhört stressigt och hade då tänkt söka mig in-house till den andra LIA-perioden. Klara Consulting motbevisade det ryktet redan från början och jag tycker fortfarande att outsourcing är fantastiskt roligt. Varje kund är olik den andra, med olika kollektivavtal, policyer och löner, så arbetet är varierat och jag lär mig nya saker hela tiden, det blir aldrig tråkigt. Att vi också arbetar i team och i en lärande organisation där vi delar med oss av kunskap, tips och erfarenheter gör att det alltid finns någon som kan och vill hjälpa till när det behövs.

Är du intresserad av att göra praktik hos oss?