Outsourca löneavdelningen – 5 stora fördelar

Tryggare och vassare med outsourcad lösning

Funderar ni på att outsourca löneavdelningen eller delar av er lönehantering? Det kan det finnas goda skäl till – här kommer fem av dem.

1. Ni får rätt kompetens. Lönehantering är komplext och det dyker ständigt upp nya bestämmelser, vilket kräver en påläst löneadministratör. Genom att outsourca er löneavdelning får ni lönekonsulter som håller sig uppdaterade och tillgång till en enorm kunskapsbank hos er partner. Väljer ni en byrå med auktoriserade konsulter, via SRF, borgar det för kvalitet och dokumenterade kunskaper inom lön, hr och ekonomi.

2. Ni minskar er sårbarhet. Semestrar, sjukdomar, längre ledigheter och uppsägningar – för en löneavdelning kan en stor del av den viktiga kompetensen tillfälligt eller permanent försvinna från företaget. Har ni en outsourcad lösning, är er löneavdelning alltid bemannad.

3. Ni har alltid moderna uppdaterade system. Med en proaktiv lönepartner behöver ni inte själva hålla ordning på alla olika system och hålla jämna steg med de senaste systemuppdateringarna och aktuell lagstiftning. Skulle ni få ändrade behov, får ni hjälp med att anpassa befintliga system eller genomföra ett byte, så att ni alltid har rätt system för det ni behöver för er verksamhet.

Är ni nyfikna på systemet Flex HRM?

4. Ni blir mer kostnadseffektiva. Ofta blir det mer kostnadseffektivt att ha lönehanteringen outsourcad. Ni minimerar kostnaderna för exempelvis personal, system och kompetensutveckling. Dessutom kan man med goda rutiner och expertkompetens effektivisera verksamheten och möjliggöra ytterligare kostnadsbesparingar.

5. Ni kan fokusera på er kärnverksamhet. Med lönehanteringen outsourcad frigörs tid och kraft som ni kan lägga på att driva ert företag och fokusera på det ni gör bäst. Ett stort fokus på kärnverksamhetens olika delar främjar hög kvalitet, vilket är avgörande för en välmående och växande verksamhet. Ni kan också få mer tid för kvalitativt analysarbete eller bättre stöttning av medarbetare i hr-frågor – ytterligare två faktorer som lägger en bra och stabil grund för tillväxt.

Kontakta oss angående Lönehantering

Vill du kontakta oss för att veta mer om Lönehantering, fyll i ett par uppgifter så kommer vi att återkomma snarast med ett bra upplägg.