Hög tid att skicka in ditt friskvårdsbidrag!

Hög tid att skicka in ditt friskvårdsbidrag

Nya instruktioner från Skatteverket kan innebära att brytpunkten för inlämning av kvitton för friskvårdsbidrag sker redan i slutet av oktober. Har du koll på vad som gäller hos din arbetsgivare?

Skatteverkets nya instruktioner

I enlighet med Skatteverkets nya instruktioner gällande hantering av utbetalning av friskvårdsbidrag kan du behöva se över när du ska skicka in dina kvitton.

De nya instruktionerna innebär att utbetalning av ersättning för friskvårdsutlägg ska ske under innevarande kalenderår, vilket betyder senast på löneutbetalningen i december.

Många företag väljer därför att sätta brytpunkt för inlämning av kvitton till den 31 oktober för att säkerställa kvittohantering innan årets slut. Genom att kolla med din arbetsgivare om vad som gäller på just din arbetsplats minimerar du risken för att förlora tusenlappar innan årsskiftet.

Kvitton för köp gjorda efter 31 oktober eller kvitton som lämnas in efter brytdatumet som din arbetsplats har angett, kan hos vissa företag inte ersättas alternativt i särskilda fall belasta nästkommande års friskvårdsbidrag. Observera att reglerna på din arbetsplats kan variera beroende på om du har ett fysiskt eller digitalt kvitto via en friskvårdsportal.

Läs mer om friskvårdsbidrag på Skatteverkets egna hemsida.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss för att veta mer om redovisning av friskvårdsbidrag? Fyll i ett par uppgifter så kommer vi att återkomma snarast.