”Jag har hittat min bana”

Ambassadör Jenny

Jenny har arbetat på Klara Consulting sedan januari 2022. Hon började sin anställning som lönekonsult och har på kort tid även axlat en ny roll i implementationsgruppen.

Vad gjorde du innan du började på Klara Consulting?

– Jag var lönekonsult på en byrå som arbetade med löneoutsourcing samt bemanning- och rekrytering inom vård och omsorg. Det var en mindre byrå och vi var bara sex personer som arbetade med lön. Innan dess arbetade jag i hotellbranschen i 15 år.

Hur kom du först i kontakt med Klara Consulting?

– Det var en kollega på mitt gamla jobb som pratade om Klara Consulting som en bra arbetsgivare med bra utvecklingsmöjligheter. Även om det var en lite större byrå så fanns det där familjära, vilket jag lockades av. Sedan kom det ut en annons där man sökte en lönekonsult och då sökte jag tjänsten.

Varför valde du Klara Consulting som arbetsgivare?

– På hotellkedjan jag arbetade på i 15 år fanns det enorma utvecklingsmöjligheter, vilket jag älskade. Där arbetar man utifrån tanken att ökad kundnöjdhet ökar lönsamheten och det tänket har jag nog kvar lite. Jag ville inte bara göra interna löner, utan vill göra någon nöjd när jag jobbar mot kund, det blir en annan aspekt av yrket. Det tror jag kan vara skillnaden mellan att arbeta som konsult eller internt. Jag vill gärna få serviceaspekten också. Om du är på ett större företag kan du få göra väldigt specifika uppgifter, men på Klara Consulting gör man allt från ax till limpa för sina kunder vilket gör att du får större variation i dina arbetsuppgifter. Här finns seniora hjälpsamma kollegor och möjlighet till interna utbildningar, så jag ser möjligheter för min personliga utveckling.

Hur var den första tiden och onboardingen?

– Jag började i januari när man stängt ned samhället lite igen, på grund av pandemin. För mig var det inte helt negativt, för jag fick verkligen lära känna de få som var på kontoret då och de tog väldigt bra hand om mig. Två veckor efter jag skrivit på kontraktet blev jag medbjuden på Klara Consultings konferens som var innan jag hade börjat, så jag hade lite av det sociala på plats när jag sedan började. I början fick jag jobba i lugn takt och fick känna mig hundra procent klar med varje moment innan jag bad om att få något nytt att jobba med. Annars är man vad vid att nästan få saker kastade i knät, så det var en skön omväxling. Sedan kunde jag hela tiden vända mig till min chef om det var något jag undrade över.

Hur trivs du i din roll på Klara Consulting?

– Jag trivs bra i min roll! Sedan 1 april arbetar jag som lönekonsult på 50 procent och med implementation i implementationsgruppen på 50 procent. Jag visste att jag ville in i den gruppen redan när jag sökte jobb hos Klara Consulting, men tänkte att jag kanske skulle arbeta i lönekonsultrollen i några år innan jag kunde söka mig till

implementeringsgruppen. Men när jag uppmuntrades att söka tjänsten ändå, så gjorde jag det!

Vad är roligast på jobbet?

– Det är så många olika saker. I takt med att fler kollegor kommer in till kontoret, så lär jag känna fler, vilket är jättekul. Jag uppskattar att jag får lära mig nytt hela tiden, både i lönearbetet och i implementationsteamet. Det är nya kunder och nya uppsättningar, så man utmanas lite hela tiden.

Kan du beskriva en vanlig dag?

– I löneprocessen så ser ju en månad ganska likadan ut, men när det gäller min nya tjänst så är detta första månaden som jag verkligen är mitt i det. Jag jobbar med att strukturera upp och hitta rutiner för arbetet. Just nu är inte en dag den andra lik. Vi jobbar i team och jag arbetar med en mer senior person som jag kan bolla med, vilket är jättebra. Sedan finns det dagar där man mer sitter och knappar och då tycker jag det är skönt att vara på ett större företag, så man kan socialisera på lunchrasten med kollegorna.

Var är du om fem år?

– Om fem år vill jag ha blivit starkare i implementeringsarbetet och kunna hålla utbildningar. Jag har hittat en bana jag vill vara på, nu ska jag bara bli bättre och det finns rätt förutsättningar för det på Klara Consulting. Det finns mycket kunskap i gruppen, man måste inte gå och söka rätt på kunskapen utan den finns nära en hela tiden.