Så ser löneprocessen ut

Vill du outsourca företagets lönehantering? Så här går det till när vi på Klara Consulting hanterar din lön.

Löneprocessen undersida

Vi startar löneprocessen tillsammans

Vi skapar en ansvarsfördelning och en årsplanering med alla viktiga datum som rör lönehanteringen. Planeringen fastställer bland annat när löneunderlag lämnas in och när den preliminära lönelistan skickas ut och godkänns.

Dina medarbetare rapporterar löpande sin tid i det försystem som används. Det kan vara systemet ni använde före outsourcingen, eller ett nytt som vi tillsammans implementerat.

Outsourcing lön landningsida

En lönemånad med Klara Consulting i 7 steg

1

Förändringar

Har det skett några förändringar sedan förra månaden? Alla personalförändringar som förändrade anställningsavtal, avslutade anställda och liknande laddas upp på vår kundportal av löneansvarig på ditt företag.

2

Löpande rapportering

Lönehändelser som tid, avvikelser, frånvaro, resor och utlägg rapporteras in i ett lättillgängligt försystem via webb eller en app i telefonen. Förmåner, bonusar och andra händelser som de anställda inte rapporterar direkt i försystemet laddar löneansvarig upp underlag för i kundportalen.

3

Attestering

Arbetet i försystemet är färdigt och redo att kontrolleras. Attestering sker enkelt i försystemet där du har ett tydligt gränssnitt att jobba utifrån och du har överblick över tid, sjukfrånvaro, övertid, semesterdagar, utlägg, resor och eventuella konteringar. Är något fel finns funktion för att be medarbetare korrigera sitt underlag.

4

Kontroll av oss före lönekörning

Inför lönekörningen kontrollerar Klara Consulting samtliga löner utifrån våra checklistor. Vi arbetar i enlighet med SALK och är certifierade av Srf och säkerställer till exempel att underlagen är inlämnade av behörig personal och på rätt sätt, att hantering sker enligt kollektivavtal eller andra avtal och överenskommelser, att underlag som ledighetsansökningar beaktas och vi kontrollerar orimliga värden.

5

Kontroll av er före lönekörning

Efter kontroll och lönekörning skickar vi en preliminär lönelista för godkännande av er där all löneberäkningsdata är uppställd per anställd. Nu har du som arbetsgivare möjlighet att se över materialet och dubbelkolla. Görs något tillägg eller någon förändring i detta skede skickas en ny lönelista för godkännande.

6

Utbetalning av löner

När lönelistan är godkänd skapas lönefiler som skickas till banken för utbetalning av löner. De skickas antingen från er löneansvarige eller från oss via en fullmakt, beroende på vad ni och er bank föredrar. Medarbetarna får samtidigt sin lönespecifikation, som ni tillsammans med oss bestämmer hur den ska skickas. Den kan publiceras i försystemet, i appen, via digital brevlåda (Kivra) eller som en kombination.

7

Rapportering

När lönen är färdig tar vi fram de rapporter som vi kommit överens om i ert rapportpaket samt eventuella specialrapporter.

Vi effektiviserar ert lönearbete

Behöver du hjälp med att effektivisera lönearbetet internt? Vi hjälper dig gärna genom att se över system, rutiner och processer och föreslå förbättringar som effektiviserar och underlättar lönearbetet för dig.

Vill du veta mer om fördelarna med löneoutsourcing? Klicka här.

Löneprocessen undersida

Vill du komma igång med löneoutsourcing?

Kunskapsbanken

Fora - Stora förändringar from år 2024

Fora – stora förändringar fr.o.m. år 2024

Stora förändringar i Fora-rapporteringen från och med år 2024. Läs mer om vem det berör och vad syftet med förändringen är.

Nyckeltal att ha koll på

Nyckeltal du ska ha koll på!

Vill du vara säker på att ditt företag går åt rätt håll? Då är det viktigt att ha koll på de rätta nyckeltalen. Vi har samlat de viktigaste nyckeltalen du behöver ha koll på för att ta din företagsprestation till nästa nivå.

Traktamente

Vad är traktamente?

Traktamente är en kostnadsersättning för ökade levnadskostnader under en tjänsteresa eller tillfälligt arbete på annan ort. Här är vad du behöver veta om traktamente och när det kan användas.

Vilka är vi?

Klara Consulting är en flerfaldigt prisbelönt koncern som stöttar små, medelstora och växande företag i sin ekonomiprocess. Med omkring 230 medarbetare och över 1000 kunder är vår målsättning är att attrahera, utveckla och behålla de största talangerna inom branschen. Tillsammans skapar vi unika erbjudanden för kunder och medarbetare inom digitalisering och ekonomisk styrning. Välkommen till en modern och dynamisk helhetsleverantör inom ekonomitjänster.

230+

Medarbetare

1000+

Kunder

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan.

Tack! Ditt meddelande har skickats
Förlåt! Ditt meddelande kunde inte skickas. Vänligen ring till oss.