Så ser löneprocessen ut

Vill du outsourca företagets lönehantering? Så här går det till när vi på Klara Consulting hanterar din lön.

Löneprocessen undersida

Vi startar löneprocessen tillsammans

Vi skapar en ansvarsfördelning och en årsplanering med alla viktiga datum som rör lönehanteringen. Planeringen fastställer bland annat när löneunderlag lämnas in och när den preliminära lönelistan skickas ut och godkänns.

Dina medarbetare rapporterar löpande sin tid i det försystem som används. Det kan vara systemet ni använde före outsourcingen, eller ett nytt som vi tillsammans implementerat.

Outsourcing lön landningsida

En lönemånad med Klara Consulting i 7 steg

1

Förändringar

Har det skett några förändringar sedan förra månaden? Alla personalförändringar som förändrade anställningsavtal, avslutade anställda och liknande laddas upp på vår kundportal av löneansvarig på ditt företag.

2

Löpande rapportering

Lönehändelser som tid, avvikelser, frånvaro, resor och utlägg rapporteras in i ett lättillgängligt försystem via webb eller en app i telefonen. Förmåner, bonusar och andra händelser som de anställda inte rapporterar direkt i försystemet laddar löneansvarig upp underlag för i kundportalen.

3

Attestering

Arbetet i försystemet är färdigt och redo att kontrolleras. Attestering sker enkelt i försystemet där du har ett tydligt gränssnitt att jobba utifrån och du har överblick över tid, sjukfrånvaro, övertid, semesterdagar, utlägg, resor och eventuella konteringar. Är något fel finns funktion för att be medarbetare korrigera sitt underlag.

4

Kontroll av oss före lönekörning

Inför lönekörningen kontrollerar Klara Consulting samtliga löner utifrån våra checklistor. Vi arbetar i enlighet med SALK och är certifierade av Srf och säkerställer till exempel att underlagen är inlämnade av behörig personal och på rätt sätt, att hantering sker enligt kollektivavtal eller andra avtal och överenskommelser, att underlag som ledighetsansökningar beaktas och vi kontrollerar orimliga värden.

5

Kontroll av er före lönekörning

Efter kontroll och lönekörning skickar vi en preliminär lönelista för godkännande av er där all löneberäkningsdata är uppställd per anställd. Nu har du som arbetsgivare möjlighet att se över materialet och dubbelkolla. Görs något tillägg eller någon förändring i detta skede skickas en ny lönelista för godkännande.

6

Utbetalning av löner

När lönelistan är godkänd skapas lönefiler som skickas till banken för utbetalning av löner. De skickas antingen från er löneansvarige eller från oss via en fullmakt, beroende på vad ni och er bank föredrar. Medarbetarna får samtidigt sin lönespecifikation, som ni tillsammans med oss bestämmer hur den ska skickas. Den kan publiceras i försystemet, i appen, via digital brevlåda (Kivra) eller som en kombination.

7

Rapportering

När lönen är färdig tar vi fram de rapporter som vi kommit överens om i ert rapportpaket samt eventuella specialrapporter.

Vi effektiviserar ert lönearbete

Behöver du hjälp med att effektivisera lönearbetet internt? Vi hjälper dig gärna genom att se över system, rutiner och processer och föreslå förbättringar som effektiviserar och underlättar lönearbetet för dig.

Vill du veta mer om fördelarna med löneoutsourcing? Klicka här.

Löneprocessen undersida

Vill du komma igång med löneoutsourcing?

Kundcase

{{post.company_name}}

{{post.fullname}}

Läs mer

The organisation’s strategic activities require staff capacity.

”They really live and walk-the-talk in the concept of “business partner”.”

Framgångsrik rekrytering bidrog till effektiv tillväxtresa.

”Ekonomi-relaterad rekrytering går direkt till Klara Consulting om behov skulle uppstå framöver.”

Zander & Ingeström

Marcus Wigren

Läs mer

Från startup till börsnoterad med ekonomihjälp från Klara Consulting

”Klara Consulting har tänkt utanför boxen, varit flexibla och förstått hur de ska hjälpa oss.”

Rekrytering del av förändringsresa för Constant Clean

”Jag kände hela tiden att jag visste vad som var på gång, var i processen vi var och vilket som var nästa steg.”

David Rylander-Leijo

Constant Clean

David Rylander-Leijon

Läs mer

Barnforskningen får rätt fokus med en outsourcad ekonomiavdelning

”Vi känner ett stort förtroende för Klara Consulting och har överlåtit hela ansvaret till dem. Stiftelsen barnforskningen vid Astrid Lindgrens barnsjukhus drivs av passionerade människor som arbetar ideellt. Vi har ingen administrativ avdelning hos oss och då har vi anlitat Klara Consulting som vår outsourcade ekonomiavdelning.”

Astrid Lindgrens barnsjukhus porträttbild

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Hans Curman

Läs mer

Från konkurshot till blomstrande tillväxt

”Inom tre månader går vi i konkurs”. Kunde Klara Consulting möjligtvis bidra till att rädda den dystra situationen?

Effektiviserad och digitaliserad lönehantering

”Klara Consulting är en partner som aktivt jobbar för förbättring, vilket jag tycker är ett uttryck för deras professionalism. Samarbetet är en ömsesidig process där jag hoppas att vi också kan ge insikter som bidrar till Klara Consulting.”

Richard Bengtsson yrkesakademin porträttbild

YrkesAkademin

Richard Bengtsson

Läs mer

Utmanande ekonomistyrning

”Klara Consulting agerar som en verkligt långsiktig samarbetspartner som bidrar till vår ekonomistyrning. Värderingarna hos våra partners är dessutom lika viktiga som professionaliteten.”

Paula Guillet de Montoux, generalsekreterare Childhood

Generalsekreterare Childhood

Paula Guillet de Montoux

Läs mer

Nära och effektivt samarbete ger helhetsbild

”Klara Consulting har blivit en del i vår verksamhet och de känns alltid nära. Tillsammans kan vi tillgodose verksamhetens behov och driva Brandskyddsföreningen framåt.”

Brandskyddsförening porträttbild

Brandskyddsföreningen

Lena Karlsson

Läs mer

Med tillväxten som drivkraft

”Klara Consulting är duktiga på att organisera och det är en fin struktur på arbetet med en smidig och bra dialog. För oss är det en väldigt bra lösning.”

Li-Sun Lundbom

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden

Ji-Sun Lundbom

Läs mer

Extern redovisningslösning för nya utmaningar

”Det har gått väldigt bra för oss och det är så roligt att vara del i en växande organisation. Vi vill fortsätta växa, så vi har många utmaningar framför oss, men framtiden ser ljus ut!”

malin söderström porträttbild

Operation Smile

Malin Söderström

Läs mer

Från kandidat till anställd på tre veckor

”Jag kände hela tiden att jag visste vad som var på gång, var i processen vi var och vilket som var nästa steg.”

anonym bild kundcase

Constant Clean

Christian Lundén

Läs mer

Outsourcing nyckeln när verksamheten tog ny form

”Samarbetet fungerar fläckfritt och det känns både proffsigt och tryggt. Vi har en god relation med våra kontaktpersoner och det är ordning och reda på alla fakturor.”

Goda ekonomirutiner nyckel för växande bolag

Den snabba tillväxttakten gjorde att Bristab Säkerhet AB var i behov av struktur och rådgivning. Ekonomistyrningen från Klara Consulting har skapat goda rutiner så att företaget kan fortsätta växa.

Rutiner och underlag stöttade snabbväxande

”Jag känner en stark tilltro till Klara Consulting. En av de viktigaste anledningarna är att jag kan lita på att de värnar om vår integritet och hanterar våra uppgifter med stor professionalitet. Jag rekommenderar Klara Consulting till alla som växer snabbt och är i behov av struktur.”

Snabbfotad förstärkning för ökad stabilitet på ekonomiavdelningen

”Jag behöver en stark ekonomiavdelning. Vid tillfälliga toppar eller rekrytering är Klara Consulting det självklara valet för mig.”

Kunskapsbanken

Ferietjänst eller semestertjänst?

Ferietjänst eller semestertjänst inom skolan?

Göran Klingberg, VD för HR-Fokus, tar upp de tre viktigaste skillnaderna mellan anställningsformerna.

Hur fungerar övertid?

Hur fungerar övertid och vad ska man tänka på?

Att jobba över är att jobba utöver din ordinarie arbetstid. Det finns regler för övertid i arbetslagen. Har du koll på vad som gäller för dig och din arbetsplats?

5 punkter att ha med i en personalhandbok

5 punkter att ha med i en personalhandbok

En personalhandbok ger transparens om företagets standarder och förväntningar – alla vet vad som gäller. Vi går igenom 5 punkter att ha med i en personalhandbok.

Vilka är vi?

Klara Consulting är en flerfaldigt prisbelönt koncern som stöttar små, medelstora och växande företag i sin ekonomiprocess. Med omkring 230 medarbetare och över 1000 kunder är vår målsättning är att attrahera, utveckla och behålla de största talangerna inom branschen. Tillsammans skapar vi unika erbjudanden för kunder och medarbetare inom digitalisering och ekonomisk styrning. Välkommen till en modern och dynamisk helhetsleverantör inom ekonomitjänster.

230+

Medarbetare

1000+

Kunder

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan.

Tack! Ditt meddelande har skickats
Förlåt! Ditt meddelande kunde inte skickas. Vänligen ring till oss.