”Vid tillfälliga toppar eller rekrytering är Klara Consulting det självklara valet för mig.”

SWAutokatik herobild

Snabbfotad förstärkning för ökad stabilitet på ekonomiavdelningen

Under en turbulent period valde SW Automatik AB att tillfälligt förstärka sin ekonomiavdelning med hjälp av Klara Consulting. Interimslösningen skapade ordning och företaget kan nu fokusera på att nå sina tillväxtmål.

Fusion, covid-19 och byte av både affärssystem och ledning. Det var en omtumlande tid när industriteknikbolaget SW Automatik AB plötsligt var i behov av en ekonomiassistent.

– Det skedde stora förändringar internt och vår ekonomiavdelning hann inte med. Vi behövde få in resurser för att hantera släpande fakturor och ge verksamheten en chans att bygga upp nya rutiner och data i vårt nya ERP-system, säger Anders Olsson, vd på SW Automatik AB.

Genom en kontakt på Klara Consulting fick Anders höra talas om tjänsten Interim och Rekrytering på Klara Consulting och kände direkt att det kunde passa.

”Jag kunde inte vara mer nöjd med processen. Jag hade några krav som jag tänkte skulle göra processen lite längre och hade med det i mina beräkningar, men jag blev överraskad av snabbheten. Klara Consulting mötte mina krav och kunde erbjuda flera alternativ. Redan några dagar senare hade vi en ekonomiassistent på plats!”

Anders Olsson, SW Automatik

SW Automatik AB ingår i den svenska börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech. Detta gör att det finns särskilda krav på sådant som rapportering och det var viktigt att få in bra hjälp. Den inhyrda ekonomiassistenten hjälpte SW Automatik AB att hantera den växande högen med fakturor och justera på kund- och leverantörskort.

”Det var en bra avlastning för vår ekonomiavdelning och vi fick in en fin kompetens som vi var väldigt nöjda med.”

Anders Olsson, SW Automatik

När ekonomiavdelningen efter knappa två månader hade kommit ikapp och uppnått en större stabilitet hade företaget inte längre samma behov av en ekonomiassistent, och det tillfälliga uppdraget kunde avslutas.

– Jag kommer varmt kunna rekommendera Klara Consulting och Ulf Appelgren för sin kompetens med snabbhet och behovsanalys. Om jag har behov framöver kommer Ulf vara den förste jag kontaktar, och om någon av de andra 140 Addtech-bolagen behöver liknande hjälp kan jag tipsa om Klara Consulting, säger Anders.

Efter fusionen med företaget Allan Rehnström AB i oktober 2020 har SW Automatik AB breddat sitt erbjudande och man arbetar med att förnya organisationen och har högt satta tillväxtmål. Under ett år med mycket osäkerhet har företaget ökat omsättningen från föregående år, vilket bådar gott för företagets fortsätta tillväxt.

Om SW Automatik

SW Automatik AB grundades 1951 och bedriver utveckling och försäljning av lösningar med industriella komponenter. Man producerar allt från enklare ventilblocksmontering och kompletta luftberedningsenheter till avancerade styrskåp, delsystem och funktionstestade kontrollskåp.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du kontakta oss? Fyll i ett par uppgifter så kommer vi att återkomma snarast.