Goda ekonomirutiner nyckel för växande bolag

Bristab SakerhetAb

Rådgivning och rutiner som främjar tillväxt

Den snabba tillväxttakten gjorde att Bristab Säkerhet AB var i behov av struktur och rådgivning. Ekonomistyrningen från Klara Consulting har skapat goda rutiner så att företaget kan fortsätta växa.

Installationsföretaget Bristab Säkerhet AB är verksamma i Stockholm och Uppsala och hjälper företag och privatpersoner med installering av passersystem, brandlarm, inbrottslarm och kameraövervakning. Säkerhetsbranschen är en växande och välmående bransch och företaget – som bildades på vårkanten 2016 – har haft en snabb utveckling och tillväxt.

– Vi har befunnit oss i en tillväxtfas där den administrativa biten inte riktigt hängt med. Vi behövde en redovisningsbyrå som kunde sköta vår bokföring, men också ge oss ekonomisk rådgivning, säger Niklas Ottosson, vd på Bristab Säkerhet AB.

Från sin dåvarande ekonomipartner saknade man rapportering som gav en tydlig bild av lönsamheten. Det var i detta läge som Klara Consulting kom in i bilden och tog sig an alla löpande uppgifter inom ekonomi samt gav bolaget värdefull ekonomistyrning. Initialt fokuserade man på att ge ledningen kunskap och guidning, så att Bristab Säkerhet skulle ha alla möjligheter att blomstra. Olika upplägg bollades parterna emellan och man kunde så småningom landa i en god styrning i en välmående verksamhet med ökad lönsamhet. Även goda rutiner och smarta, digitala system implementerades för att skapa mer ordning. Idag sköts uppgifter som fakturascanning och kvittohantering i ett och samma affärssystem där Bristab Säkerhet själva enkelt kan logga in i appen och till exempel hantera sina utlägg.

– När vi har fått rutiner kring vår ekonomi har det lett till ordning och reda i verksamheten, men vi har också kunnat arbeta på ett annat sätt. Det har varit till stor hjälp för oss och vi ser verkligen att det fungerar, säger Niklas.

Med god struktur kan Bristab Säkerhet lägga fokus på det de gör allra bäst: att implementera smarta och pålitliga säkerhetslösningar hos företag och privatpersoner. Samtidigt är det en utmaning för alla småföretagare att ständigt hålla sig uppdaterad kring rådande lagar och regler. I affärer och avtal kan saker och ting gå undan och då gäller det att snabbt kunna få svar på frågor som kan dyka upp.

– I de här hastiga vändningarna är det jätteviktigt att snabbt få pålitlig rådgivning. Klara Consulting är vårt bollplank och det är alltid någon som är tillgänglig och kan hjälpa oss. Det är vi extremt nöjda med, säger Niklas och fortsätter:

– Förutom att vi slipper lägga tid på att slå i regelverk och gissa oss till saker, så har också rådgivningen och rutinerna lett till att vi fått mer kunskap internt.

Utmaningarna som Bristab Säkerhet haft är vanliga bland mindre bolag, och inte alla går stärkta ur processen. Det har dock Bristab Säkerhet gjort med besked. I skrivande stund har Bristab Säkerhet AB nio anställda, men med tanke på bolagets hårda arbete och fina tillväxt hittills är det säkerligen en siffra som kommer uppdateras många gånger om.

– Vi avser att växa ännu mer och med den rådgivningen vi har fått och fortfarande får från Klara Consulting, så ser jag inga som helst hinder för det. De är med oss under resans gång, säger Niklas.

Om Bristab Säkerhet AB

Bristab Säkerhet AB grundades 2016 och har sitt säte i Märsta utanför Stockholm. Bolaget bedriver entreprenader inom el, larm och säkerhetslösningar och hjälper både företag och privatpersoner.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du kontakta oss? Fyll i ett par uppgifter så kommer vi att återkomma snarast.