Bolagsvärdering

Vårt team av erfarna rådgivare stöttar dagligen entreprenörer med strukturella och komplexa frågeställningar som bland annat bolagsvärdering. Våra rådgivare en bred erfarenhet och kunskap från olika bolagstyper, branscher och marknader.

Bolagsvärdering herobild

Beställ bolagsvärdering här

Oberoende värdering

En oberoende part är avgörande för att få en noggrann och pålitlig värdering av ditt bolag.

Analyser och rapporter

Med beprövade metoder och verktyg utför vi en heltäckande analys av ditt företag och genererar en kvalificerad värderingsrapport.

Erfarna rådgivare

Våra rådgivare med gedigen kunskap och stor branscherfarenhet finns till hands.

Värdering av ditt företag är nödvändigt i flera situationer. Du behöver inte enbart gå i försäljningstankar. Stora som små strukturella förändringar i bolag kan kräva en indikation på bolagsvärdet för att man ska kunna fatta viktiga strategiska beslut. Beslut som till exempel följande

Släppa in delägare i bolaget

Kapitalanskaffning eller omstrukturering

Enbart för att överväga om timing är rätt för försäljning beroende på värdering

Peer to peer jämförelse mot er bransch

Varför?

För att kunna fastställa ett bolags ekonomiska värde vid till exempel försäljning eller köp, ger en bolagsvärdering både ägare och intressenter en större klarhet.

När?

En bolagsvärdering är nödvändig vid många tillfällen, så som vid försäljning, köp, fusioner, skatteplanering och kapitalanskaffning. Om den genomförs i rätt tid och med tillförlitliga metoder kan den dessutom ligga till grund för att fatta relevanta och viktiga beslut.

Så går det till vid en bolagsvärdering

Värderingsprocessen består av en genomlysning av bolagets verksamhet, ekonomisk historik, marknadstrender och framtidsprognoser. Ofta används flera olika metoder för att processen och slutresultatet ska bli så noggrant och objektivt som möjligt.

Vilken metod som lämpar sig bäst för ditt bolag baseras på bolagets bransch, storlek och specifika omständigheter. I många fall använder man en kombination av olika metoder för att ge en så heltäckande och välgrundad analys av bolagets värde.

Ta reda på värdet på ditt företag

Oavsett om du funderar på att sälja, köpa, eller bara vill ha en bättre förståelse av din företags ekonomi och värde, kan en bolagsvärdering vara avgörande. Läs vår artikel för en ökad förståelse för när det är relevant för ditt företag

Läs artikeln
Värdera ditt företag

Kunskapsbanken

Budget och prognos inför kommande året

Budget och prognos för nästa år

För ett stabilt företag är en genomtänkt budget och prognos avgörande. Vår artikel ger dig insikter, noggranna tips och den kunskap som behövs!

CSRD Hållbarhet

EU:s Nya Hållbarhetsdirektiv: En stor förändring som berör allt fler bolag

Från och med 2024: Det Nya EU-direktivet CSRD. Läs mer om hur dessa förändringar kommer att påverka företag i en större utsträckning!

Utvecklingssamtal, medarbetarsamtal och PU-samtal

Medarbetarsamtal, utvecklingssamtal och PU-samtal

Ett välplanerat medarbetarsamtal är nyckeln till en hållbar och effektiv arbetsplats. Läs mer om hur du genomför ett mer effektivt medarbetarsamtal.

Vilka är vi?

Klara Consulting är en flerfaldigt prisbelönt koncern som stöttar små, medelstora och växande företag i sin ekonomiprocess. Med omkring 230 medarbetare och över 1000 kunder är vår målsättning är att attrahera, utveckla och behålla de största talangerna inom branschen. Tillsammans skapar vi unika erbjudanden för kunder och medarbetare inom digitalisering och ekonomisk styrning. Välkommen till en modern och dynamisk helhetsleverantör inom ekonomitjänster.

230+

Medarbetare

1000+

Kunder

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan.

Tack! Ditt meddelande har skickats
Förlåt! Ditt meddelande kunde inte skickas. Vänligen ring till oss.